Obecné vlastnosti
Materiál |
přírodní latex |
Barva |
mléčně bílá |
Pudr |
ne |
Texturace |
na konečcích prstů (u XS celotexturace) |
Povrchová úprava |
polymerované |
Provedení |
pravolevé s manžetou |
Balení |
100 ks v krabičce, 10 krabiček v kartonu |
Skladování |
Skladujte při teplotě 10-40 °C s vlhkostí nejvýše 80% |
Expirace |
5 let (aktuálně do 2027) |
Parametry
Délka |
≥ 240 mm |
Tloušťka |
min 0,08 mm |
Pevnost |
≥ 6 N |
AQL (Acceptance Quality Limit) |
1.5 |
Parametry podle velikostí
Velikost |
Šířka (mm) |
Hmotnost krabičky (g) |
Hmotnost rukavice (g) |
EAN |
XS (5-6) |
<80 |
480 |
4.4 |
8594202840318 |
S (6-7) |
80 ± 10 |
540 |
5.0 |
8594202840325 |
M (7-8) |
95 ± 10 |
590 |
5.5 |
8594202840332 |
L (8-9) |
110 ± 10 |
650 |
6.1 |
8594202840349 |
XL (9-10) |
>110 |
680 |
6.4 |
8594202840356 |
Normy, nařízení a certifikace
Třída I (Class I) = smím tě vyšetřit, ale nemohu tě operovat nebo ošetřit otevřené rány
Kategorie III (CAT III) = mohu sahat na nebezpečnější věci (např. chemikálie) a rukavice mi dostatečně ochrání kůži
Zdravotnictví (MDR)
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/745 o zdravotnických prostředcích (MDR 2017/745) |
EN 455-1: 2000 Požadavky a zkoušení na absenci děr |
EN 455-2: 2015 Požadavky a zkoušení fyzikálních vlastností |
|
EN 455-3: 2006 Požadavky a zkoušení biologického hodnocení |
|
EN 455-4: 2009 Požadavky a zkoušení doby skladovatelnosti |
|
Potravinářství |
Zkouška potravinářského stupně LFGB |
Osobní ochranné prostředky (OOP/PPER)
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/425 o osobních ochranných prostředcích (PPER 2016/425) |
EN ISO 374-1: 2016 Type B Terminologie a funkční požadavky pro chemická rizika |
EN ISO 374-2: 2019 Stanovení odolnosti v penetraci |
|
EN 16523-1:2016 Permeace potenciálně nebezpečných kapalných chemikálií v podmínkách trvalého kontaktu |
|
EN ISO 374-4: 2019 Stanovení odolnosti proti degradaci chemikáliemi |
|
EN ISO 374-5: 2016 Terminologie a požadavky na provedení pro rizika vlivem mikroorganismů |
|
EN ISO 420:2003+A1:2009 Obecné požadavky a zkušební metody |